Kansen

Kansen

Kansen!

In mijn eerste blog was te lezen dat ik geen achtergrond heb in het Agrarische werkveld. Inmiddels ben ik er verslaafd aan. Wat zit er toch een mooie energie in die sector! De diverse boeren met wie ik dagelijks werk, zitten bomvol met goede ideeën en zijn trots op hun mooie vak. En terecht! Maar er zijn ook genoeg kansen voor stoppende boeren.

De kans die mijn werkgever mij ooit heeft gegeven om als onervaren professional binnen dit vakgebied te mogen werken deed mij veel goeds. Hier ben ik hem dan ook nog steeds dankbaar voor. Wellicht was het voor hem even spannend als voor mij. Hij gaf wel eens aan dat het “een frisse wind door de organisatie kon geven”. Iemand die niet de inhoudelijke bril op had, maar juist anders tegen de materie aankijkt. Of hij het spannend vond, liet hij nooit weten. Maar dat ik het spannend vond, vertelde ik hem ook niet!

Als “stadse jongen” met een redelijke commerciële ervaring en het nodige zelf vertrouwen wist ik mijzelf een positie te geven binnen de organisatie. Verlegen kan ik mijzelf niet echt noemen en met een dosis gezonde bluf heb ik mij er de eerste jaren doorheen geslagen. Gelukkig kon ik altijd vertrouwen hulp en op de kennis van mijn collega’s.

Afgelopen weekend was een persoonlijke favoriete film op tv: The Wolf Of Wall Street. Één van mijn favoriete scenes  in die film is het fragment waar Leonardo DiCaprio gaat lunchen met Matthew McConaughey. Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij die twee, wellicht wel iets te veel van het goede! Maar met een mooie “Chest bump sing-along” pept McConaughey zichzelf en DiCaprio op om iedere dag het maximale uit zichzelf te halen. Zelf vertrouwen wekken. Gaan voor resultaat!

De gemiddelde boer is van zichzelf (gelukkig) wat meer bescheiden over zijn eigen kennis en competenties (BoerenTalenten!) dan McConaughey, DiCaprio en wellicht ook ondergetekende zijn. En bescheidenheid siert de mens. Maar wees wel bewust van het feit dat je als boer beschikt over competenties waar McConaughey, DiCaprio en ondergetekende enkel van dromen! Denk aan ondernemen, zelfstandig, praktisch, het hoofd koel houden wanneer nodig en doorzetten.

Mocht het zover komen dat je je BoerenTalenten elders moet gaan inzetten dan op een boerderij, dan staat er ongetwijfeld ook een stoere werkgever voor je klaar die jou ook een prachtige kans geeft! BoerenTalent helpt je graag die stoere werkgever te vinden. Wij kunnen je helpen om je BoerenTalenten boven water te krijgen en helpen een werkkring te zoeken die bij je past. Wees maar niet bang, we doen geen “Chest bump sing-along”.

Ben je benieuwd of BoerenTalent ook iets voor jouw kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op en kijk voor meer informatie.

Tot de volgende blog!

Goed goan!